Το φετινό 4ο Lesvos Food Fest υπό την αιγίδα της ΓΣΕΒΕΕ

Το Lesvos Food Fest και ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου ξανάστρωσαν το τραπέζι τους από τις 13 έως τις 17 Ιουλίου 2022 .Το παρόν στις εκδηλώσεις έδωσε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς ο οποίος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην σημασία της πρωτοβουλίας αυτής για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της περιοχής αλλά και την σημασία της προβολής των ελληνικών προϊόντων της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής και τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να παίξουν στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών ειδικά σε μια περίοδο όπως η σημερινή που κυρίως οι μικρές επιχειρήσεις βρίσκονται σε ένα ασφυκτικό οικονομικό κλοιό εξαιτίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους αλλά και των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

” Το  Lesvos Food Fest  είναι μια τεράστια προσπάθεια που, χρόνο με το χρόνο, μέρα με την ημέρα, απλώνεται σε όλο το νησί και αγγίζει κάθε πολίτη και κάθε επαγγελματία και βιοτέχνη. Προάγει τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της οικονομίας σε συνδυασμό με τον τουρισμό και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και πιστεύω ότι συμβάλλει και θα συμβάλει στο μέλλον στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου”,  τόνισε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Το 4ο Lesvos Food Fest  πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης με την υποστήριξη του ΕΟΤ. Το Lesvos Food Fest φέτος πέρασε από 8 περιοχές και άφησε το αποτύπωμά της Λεσβιακής Γαστρονομίας . Η γαστρονομική βόλτα ξεκίνησε στις 13 Ιουλίου από το Πλωμάρι και είχε άρωμα γλυκάνισου, την επόμενη ημέρα στη Μυτιλήνη πήρε τη μορφή πάρτι για μικρούς και μεγάλους, ενώ την ίδια ώρα στην Καλλονή πραγματοποιήθηκε γευστική εκδήλωση με πρωταγωνιστή την ονομαστική σαρδέλα της περιοχής. Στις 15 Ιουλίου στον Μόλυβο δόθηκε με έμφαση στο φαγητό του δρόμου μετά μουσικής και παράλληλα στον Πολιχνίτο πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους επισκέπτες στους δρόμους του γάλακτος με γευστικές δοκιμές. Στις 16 Ιουλίου η Ερεσός παρουσίασε μια slow food προσέγγιση του βράσματος και η Στύψη μέσω μιας βιωματικής ξενάγησης στον οικισμό με θέμα το ελαιόλαδο. Τη Λήξη του φετινού φεστιβάλ σηματοδότησε μια αναπαράσταση του Λεσβιακού γάμου στην Πέτρα συμβολίζοντας την σπουδαιότητα της ένωσης. 

Να σημειωθεί ότι το φετινό 4ο Lesvos Food Fest  πραγματοποιήθηκε  σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ξενοδόχων Πλωμαρίου τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στύψης, τον Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πέτρας, τον Μορφωτικό Σύλλογο Πολιχνίτου, τον Μορφωτικό –Πολιτιστικό – Αθλητικό Σύλλογο Προοδευτική Σκάλας Καλλονής, το βιβλιοπωλείο ‘’book & art’’ και το Σωματείο Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου.  

Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ είναι μελετητικός φορέας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας και υποστηρίζει επιστημονικά τη ΓΣΕΒΕΕ.

 

Το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ είναι εκπαιδευτικό κέντρο, πανελλαδικής εμβέλειας και του έχει χορηγηθεί άδεια Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2