Η ΓΣΕΒΕΕ "σύμμαχος" στην ανάδειξη των προϊόντων της Κορινθιακής γης

Μια σημαντική ημερίδα πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Κορίνθου στις 15 Ιουλίου 2022  από το Σύλλογο Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου “Τριήρης” υπό την Αιγίδα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και της Ομοσπονδίας Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Πελοποννήσου.

Στόχος της ημερίδας ήταν η γνωριμία του κοινού με τα τοπικά προϊόντα και τους παραγωγούς, προκειμένου οι θησαυροί της Κορινθιακής γης, όπως το ελαιόλαδο, το κρασί, η κορινθιακή σταφίδα, το μέλι, να εισέλθουν και να παραμείνουν ανταγωνιστικές στις παγκόσμιες αγορές, καθιστώντας την παραγωγή τροφίμων και αγροτικών προϊόντων ως έναν από τους πιο δυναμικούς  κλάδους της ελληνικής μεταποίησης. Ομιλητές στη ημερίδα ήταν οι: Μανώλης Παπουτσάκης αναγνωρισμένος και βραβευμένος chef, Ιωάννης Δούκας Επίκουρος Καθηγητής Αγροτικής Οικονομίας Ε.Κ.Π.Α, Μαρία Κατσούλη Γευσιγνώστρια Κρασιού και Ελαιολάδου Διευθύντρια του Athena International Olive Oil Competition, Οδυσσέας Βλαχάβας Γευσιγνώστης Παρθένου Ελαιόλαδου,  Άρης Κεφαλογιάννης C.E.O Nutriston AS,Θάλεια Τσιχλάκη Δημοσιογράφος Γεύσης, Δημήτριος Μπουραντώνης Πρύτανης Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΣΟΕ).

Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας Γιώργος Καββαθάς υπογράμμισε τη σημασία του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα παραγωγής  στην τοπική οικονομία αλλά και τη σημαντική συμβολή των εμβληματικών προϊόντων της  Κορινθιακής γης στις ελληνικές εξαγωγές.

Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ είναι μελετητικός φορέας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας και υποστηρίζει επιστημονικά τη ΓΣΕΒΕΕ.

 

Το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ είναι εκπαιδευτικό κέντρο, πανελλαδικής εμβέλειας και του έχει χορηγηθεί άδεια Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2