Συμμετοχή του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ σε διεθνή γαστρονομική εκδήλωση

Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) κ. Γιώργος Καββαθάς συμμετείχε σε διεθνή γαστρονομική εκδήλωση, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, στα Χανιά.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Επιμελητήριο Χανίων, στο πλαίσιο της 3ης Διακρατικής Εκδήλωσης Εξωστρέφειας του ADRION έργου INNOVAGRO, το οποίο στοχεύει στην προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό κλάδο, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεθνοποίησης των αγροδιατροφικών ΜΜΕ, στην περιοχή της Αδριατικής – Ιονίου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε η ευκαιρία στον κ. Καββαθά να γευτεί τις finger food γαστρονομικές δημιουργίες των Σεφ από την Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Σερβία, και Αλβανία και να συζητήσει μαζί τους.

Στην γαστρονομική εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ειδικοί γευσιγνώστες και αγροδιατροφικές επιχειρήσεις από τις παραπάνω χώρες, με τους οποίους ο Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. αντάλλαξε απόψεις και συζήτησε πιθανούς τρόπους μελλοντικής συνεργασίας σε θέματα προβολής της κοινής γαστρονομικής κληρονομιάς.

Ολοκληρώνοντας την παρουσία του στην εκδήλωση ο κ. Καββαθάς τόνισε την ιδιαιτέρως μεγάλη σημασία που προσδίδει η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. στην προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, καθώς εκπροσωπεί και τον κλάδο της εστίασης στην Ελλάδα. Όπως, σημείωσε η αγροδιατροφή και γαστρονομία αποτελούν τους σημαντικότερους και ανταγωνιστικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, αλλά και της οικονομίας των περισσοτέρων χωρών της Αδριατικής- Ιονίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΒΕΕ

Δείτε το σύνολο των Δελτιων Τύπου και ανακοινώσεων της ΓΣΕΒΕΕ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Δείτε τις νέες δημοσιεύσεις, γεγονότα και επερχόμενες εκδηλώσεις

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ

Δείτε τα νέα προγράμματα, δημοσιεύσεις προσκλήσεις και επερχόμενες εκδηλώσεις