Βαρόμετρο 2022

 

Οι ΜΜΕ δεν ανακάμπτουν όπως αναμενόταν και αυξάνεται η αβεβαιότητα

Index & BarometerΔελτίο Τύπου

Official Site

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της SMEunited για περισσότερα νέα, δράσεις και εκδηλώσεις

Official SitePublications

CRAFTS & SMEs IN EUROPE

Shaping Europe for SMEs, shaping SMEs for Europe.

Η ΓΣΕΒΕΕ είναι πλήρες μέλος της SMEunited, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιοτεχνιών και ΜΜΕ, με την ιδιότητα του μέλους σε όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (Προεδρείο, Διοικητικό Συμβούλιο, Γενική Συνέλευση).

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΓΣΕΒΕΕ παρακολουθεί και συμμετέχει διά εκπροσώπων της στις συνεδριάσεις των θεσμικών οργάνων της SMEunited, αλλά και σε συναντήσεις θεματικών Επιτροπών και επί μέρους Ομάδων Εργασίας της. Παράλληλα, η ΓΣΕΒΕΕ προωθεί στην SMEunited τις προτεραιότητές της σε εθνικό επίπεδο, με την αποστολή θέσεων, αλλά και τα στοιχεία ερευνών που πραγματοποιεί διά του Ινστιτούτου της συμμετέχοντας σε έρευνες όπως το Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο Βιοτεχνιών και ΜΜΕ της SMEunited.

Η SMEunited (πρώην UEAPME), στην οποία η ΓΣΕΒΕΕ είναι ιδρυτικό μέλος, είναι αναγνωρισμένη εργοδοτική οργάνωση και Ευρωπαίος Κοινωνικός Εταίρος. Έχει περίπου 70 οργανώσεις μέλη (εθνικές διαεπαγγελματικές ομοσπονδίες Βιοτεχνιών και ΜΜΕ, Ευρωπαϊκές κλαδικές οργανώσεις ΜΜΕ, συνεργαζόμενα μέλη) από περισσότερες από 30 Ευρωπαϊκές χώρες. Το 2018 ήταν έτος που σηματοδότησε τη μετάβασή της σε νέα εποχή, με την αλλαγή της επωνυμίας της, αλλά και του λογοτύπου της, με κεντρική επιδίωξη και αίτημα την ενίσχυση των ΜΜΕ.

H ΓΣΕΒΕΕ έχει επίσης συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Οργάνωση για τα Πρότυπα και τις Μικρές Επιχειρήσεις (SBS) και διατηρεί συνεργασία με εθνικές οργανώσεις βιοτεχνιών και ΜΜΕ άλλων κρατών μελών.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ SMEunited:

Δώστε τη δυνατότητα στις ΜΜΕ να κατευθύνουν τη μετάβαση

«Τις επιχειρήσεις απασχολεί ολοένα και περισσότερο η αυξανόμενη διοικητική επιβάρυνση, όπως η υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας και η δέουσα επιμέλεια. Οι φορείς χάραξης πολιτικής πρέπει να έχουν επίγνωση ότι οι εταιρείες κατακλύζονται από πολύπλευρες προκλήσεις»

Οι Ευρωπαίοι Εργοδότες και Εργαζόμενοι υπογράφουν ιστορική συμφωνία

27 Ιουνίου 2022: Παγκόσμια ημέρα ΠΜΕ και ΜΜΕ

Ζωτικής σημασίας δρώντες οι ΜΜΕ για το μέλλον των αγροτικών περιοχών

SMEunited: Συμπαραστεκόμαστε με όλη μας την καρδιά στους Ουκρανούς

Βρυξέλλες, 25/02/2022 – Η SMEunited καταδικάζει με τον εντονότερο δυνατό τρόπο την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η ΓΣΕΒΕΕ στο νέο Προεδρείο της SMEunited

Στις 9 Δεκεμβρίου 2021, στις Βρυξέλλες εξελέγη το νέο Board of Directors για τα έτη 2022-2023. 

Η SMEunited προτείνει σύνολο συγκεκριμένων μέτρων

Οι τιμές ενέργειας και υλών θέτουν σε κίνδυνο την ανάκαμψη των ΜΜΕ

Το επιχειρηματικό κλίμα φτάνει το 76,1%

Οι ΜΜΕ ανακάμπτουν γρηγορότερα από το αναμενόμενο, αυξάνεται, όμως η αβεβαιότητα

Η ΓΣΕΒΕΕ στην Αντιπροεδρία της SMEunited

Εξελέγη ο κ. Alban Maggiar ο οποίος θα αναλάβει από την 1η Ιανουαρίου του 2020 την Προεδρία, και σε θέσεις Αντιπροέδρων ο κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος

Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Διάλογος

Oι Ευρωπαίοι Κοινωνικοί Εταίροι (SMEunited, CEEP, BusinessEurope, και ETUC) παρουσίασαν το νέο Πρόγραμμα Εργασίας τους Κοινωνικού Διαλόγου 2019 – 2021

SMEunited Official Site

Επισκεφτείτε τη σελίδα της SMEunited και δείτε αναλυτικότερα τους τομείς πολιτικής, τις δράσεις, τις εκδηλώσεις, τις δημοσιεύσεις και τα νέα της.

Rue Jacques de Lalaingstraat 4
B-1040
Brussels
Tel.: +32 2 230 75 99
Fax.: +32 2 230 78 61
info@smeunited.eu

Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ είναι μελετητικός φορέας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας και υποστηρίζει επιστημονικά τη ΓΣΕΒΕΕ.

 

Το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ είναι εκπαιδευτικό κέντρο, πανελλαδικής εμβέλειας και του έχει χορηγηθεί άδεια Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2